HR WORLD 01

HR World publikacija donosi inovacije i trendove u HR-u kroz tekstove relevantnih autora. Časopis se u tiražu od 2000 komada besplatno distribuira biznis zajednici. Pored HR publike, časopis je usmeren i na C-level kako bi zajedno bolje pozicionirali i iskoristili prednosti moderne HR funkcije u kompaniji. Časopis ima svoju redakciju sastavljenu od stručnog i naučnog urednika, novinara, volontera, fotografa i dizajnera.

Marko Kovačević

MVP WORKSHOP

U idealnoj situaciji u budućnosti, kompanija će ličiti na simfonijski orkestar u kojem će
svako biti zvezda instrumenta na kojem svira. Njena ili njegova muzika doprinosiće snazi
i ispunjenosti zajedničkog zvuka. Više neće biti važno ko je šef i kako se imenuje. Važna
će biti jedino svrha zbog koje kompanija postoji, kao i način na koji lideri podržavaju i
podstiču svoje zaposlene da budu zvezde.

Maja Ninković

Stručni urednik

Recruitment metrika služi kao
odličan sistem ranog
otkrivanja problema,
upozorenje da nešto nije
sasvim kako treba u procesu
regrutacije ili tzv. rekrutment
„levku“.

Manja Bogićević

Data scientist

Osnova data science je matematika, statistika i ekonomija, pa tek onda poznavanje određenih programskih jezika. Pritom, najbolji data scientist-i na svetu su po struci ekonomisti, fizičari, statističari i matematičari koji su naučili da programiraju, a ne inženjeri informacionih tehnologija.

Nikola Ilijin

HR Partner Microsoft

Imperativ jeste promena obrazovnog sistema na Balkanu i edukacija nastavnog kadra, kako bi se omogućili preduslovi za veći angažman devojčica u STEM obrazovanju, a što bi posledično povećalo procenat prisustva žena u IT oblastima. Verujem da kompanije ovde moraju da odigraju ključnu ulogu lobiranja koje bi bilo usmereno ka strukturama vlasti. Takođe, neophodno je da kompanije učestvuju u razvoju obrazovnih programa.

Caralyn Cooley

HR Director Nordeus

We design our benefit programs to take the best care of our employees and their families, then trust them to make responsible decisions. We’re able to do that because we only hire people who live our values and whom we trust to act in the best interest of the company and their teammates.

Nikola Jovanović

TUTURUTU Consalting

Digitalizacija će vam, prosto rečeno, automatizovati sve što se automatizovati može od procesa, i ostaćete oči u oči sa suštinom – da li pružate vrednost i omogućavate rast zaposlenima i organizaciji?

Yulia Rak

International head of T&D JTI

Our experience tells us that what we in HR should be doing is shifting our organization’s focus from weakness-based development and putting our core attention, energy and investment into creating opportunities for people to play on their strengths

Nevena Stanisavljević

Glavni i odgovorni urednik
HR WORLD-a

Nevena Stanisavljević je bila sa HR profesionalcima iz kompanija HTech, Badin soft, Grammer i Better Collective u Nišu i razgovarala sa njima na temu „Strategija kompanije i HR“. Kako je cilj HR CHAT-a deljenje uvida sa zajednicom, pređimo odmah na konkretne zaključke.

Jovana Manić

Serbian HR Community manager

Mi smo moderni, brzi, multitaskujemo, ne volimo pravila i procedure, kreativni smo, sami krčimo put kroz nepoznato – ali ima istine i u tome da nismo uvek sigurni koji nam je konačni cilj

Stranica

Stručnih autora

Kolumne

Primeraka

Poručite besplatno izdanje HR WORLD časopisa u ime kompanije