HR Starter

HR Starter je dvomesečni besplatni program namenjen studentima. Ciljevi programa su sagledavanje šire slike HR funkcije i priprema studenata i diplomaca za buduću HR karijeru. Mladi se tokom programa kroz predavanja i praktične primere uče o osnovnim HR procesima i aktivnostima, ali i o modernim HR principima (data-driven, agile mindset, mobility, ownership, empowerment) i njihovoj praktičnoj primeni u biznis okruženju. Program je zasnovan na interakciji, dinamičnom timskom radu i zahtevnim grupnim zadacima. Slogan programa je HR Starter – HR OUT OF THE BOX.

Program se sprovodi u svim zemljama Adriatic regiona. U periodu jul 2018. – jun 2019. kroz HR Starter program 120 mladih pripremiće se za HR karijeru, ali i dobiti priliku da utiču na buduće HR okruženje. 

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

HR Starter – Montenegro

HR Starter program u Crnoj Gori pokrenut je u partnerstvu        HR WORLD organizacije i portala PREKOVEZE.ME kao besplatni dvomjesečni HR kurs za diplomce i studente završnih godina različitih univerziteta u Crnoj Gori. Program je trajao od              13. oktobra do 22. novembra i činilo ga je šest trening dana i      tri meet up događaja na kojima je sa studentima više od 20 HR profesionalaca iz regiona delilo praktična znanja iz oblasti ljudskih resursa. Predavači koji su se družili sa mladim kolegama došli su iz kompanija kao što su Microsoft, Telenor, Societe General banka, Erste banka, Porto Montenegro, Mercator Crna Gora, Regent hotel, Alter Modus, Pivara Trebjesa…

Više na sajtu hrstarter.me

studenata

predavaca

trening dana

radnih sati

Predavači

Dušan Busalo

ATRIA GROUP

Sonja Rakočević

MERCATOR CG

Sandra Kapičić

PORTO MONTENEGRO

Sladjana Đurović

SOCIETE GENERALE

Željka Obradović

ALTER MODUS

Žana Zeković

REGENT HOTEL

Lidija Miljković

SMART LEAD

Jovana Manić

HR WORLD 

Maja Ninković

ALATHEA

Ana Djurović

NLP COACH

Ivana Mihajlović

DIRECT MEDIA

Nikola Ilijin

MICROSOFT

Petar Kosovac

TELENOR

Nevena Stanisavljević

HR WORLD

Koorganizator

Prekoveze.me je prvi i najveći portal za zapošljavanje u Crnoj Gori koji od 2009. godine nudi aktuelne informacije o ponudi i tražnji na tržišu rada u zemlji i inostranstvu. Portal pruža konstantnu podršku kandidatima u pripremi za pronalaženje odgovarajućeg zaposlenja. Na savremen način povezujemo poslodavce sa kvalitetnim kadrovima. Tim prekoveze.me osluškuje potrebe korisnika i radi na njihovom ispunjenju uz praćenje tržišta i aktuelnosti u oblasti ljudskih resursa, kao i nesebično deljenje iskustava, znanja i zanimljivih sadržaja u cilju njihovog ličnog rasta.

HR Enter – Beograd

HR World u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovala je program HR Enter, besplatnu letnju školu HR-a, sa ciljem da mladima pruži odgovore na pitanja vezana za HR poslove i poveže ih sa najuspešnijima iz ove oblasti. Mogućnost da budu učesnici ovog programa imali su svi studenti završnih godina fakulteta Univerziteta u Beogradu koji imaju ambicije da svoju karijeru razvijaju u oblasti HR-a. Tokom 6 trening dana i 3 meet up događaja učesnici su u opuštenoj atmosferi upoznali HR profesionalce iz velikih kompanija (Merkator, Air Serbia, VIP mobile,Telenor group, IKEA, JTI, Alathea, Direct media, MPC holding, Microsoft, Continental, Direct media, Coca cola HBC, Trizma, East point holding…) i kroz razgovor sa njima bliže sagledaju HR funkcije i iz konkretnih primera nauče kako se doprinosi razvoju ljudi.

Više na sajtu hrenter.online

studenata

predavaca

prakticnih lekcija

radnih sati

Predavači

Tijana Kovačević

COCA COLA

Marijana Račić

IKEA

Sandra Prvulović

FENIX HR

Marina Avram

MERCATOR S

Nikola Ilijin

MICROSOFT

Nataša Pančić

EAST POINT 

Natalija Pešić

VIP MOBILE

Marina Petruševski

ADVANCE

Petar Kosovac

TELENOR

Marijana Stojanović

MPC HOLDING

Tatjana Raičević

COCA COLA

Maja Ninković

ALATHEA R&S

Lidija Miljković

SMART LEAD

Julia Rak

JTI

Ivana Mihajlović

DIRECT MEDIA

Dragica Bojanić

TRIZMA

Bojana Vesić

MERCATOR S

Dejana Lazic

CzRK

Koorganizator

Ključna uloga Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu je da studentima pruži podršku tokom studiranja i nakon diplomiranja, u razvoju znanja i veština koje su od značaja za uspešno studiranje, nastavak obrazovanja, zapošljavanje i celoživotni razvoj karijere. Centar ovu podršku studentima pruža savetovanjem, edukacijom, obezbeđivanjem prilika za studentsku stručnu praksu u saradnji sa poslodavcima, kao I organizacijom različitih programa (Kadar da budem kadar, Veštine upravljanja karijerom, BG praksa, Sajam Stipendija). U različite projekte Centra studenti se mogu priključiti kao volonteri i postati deo CzRK tima. 

Podrška projektu